Tihanyi Emma

Emma 2010. október 1-én született este 23:20-kor, 3760 g volt és 52 cm. Ezzel elkezdődött egy új időszámítás...

Friss topikok

  • aubeli.otto: Boldog névnapot kívánunk,Emmának! (2011.04.19. 13:17) Könyvek, könyvek...
  • JuditésaFiúk: Boldog névnapot kívánunk Emmának! Anyának és Apának pedig jó súlyzó-gyakorlatos edzést! Vigyázat! ... (2010.11.24. 14:34) Ki van itt?
  • krischilaco: Van egy ötletem! Indíts szavazást, hogy köldökmanó menjen, vagy maradjon örökre. :) (2010.11.14. 21:34) Babavilág újabb eseményei
  • krischilaco: Wow! Szuper az új design! (2010.10.27. 12:06) Masszázs, manikűr
  • JuditésaFiúk: Kedves Emma, Eszter és Dávid! Nagyon örülünk, hogy otthon vagytok! Sokat gondolunk Rátok! Puszi De... (2010.10.17. 22:08) Itthon vagyunk!

Almapüré

2011.03.04. 21:10 - fodoreszter

Emma öt hónapos lett. Hihetetlen, milyen nagylány már. Ezúton üzenem minden leendő kismamának, hogy igaz a szóbeszéd, TÉNYLEG minden sokkal könnyebb lesz a 3. hónap után. Emma is sokkal ügyesebb, okosabb, meg a szülei is:-)) Már nem azzal telik a nap, hogy próbáljuk kitalálni, mikor mit kellene (kellett volna) tenni, hanem nyugodt és kellemes állandóságban töltjük az időt, és Emma a családi élet aktív résztvevője. Tudom, hogy először azt mondtam, hogy a mindennapoknak ez az egyformasága nehéz és sokszor túl monoton egy felnőttnek, de mire az ember összeszokik a gyerekével, rájön, hogy ez mindannyiunknak így a legjobb. Emma eddig sem volt nehéz eset, de most már szinte soha nem sír és általában jól megérteti magát velünk. Persze vannak kivételek, mikor napokig tart, míg rájövünk, hogy azért nem hajlandó elfogadni a cumisüvegből a vacsit, mert még mindig az újszülött etetőcumi van rajta, amit elfelejtettünk (3 hónap óta) lecserélni:-)) Időközben emellett megszerette az almapürét és a krumplipürét is, úgyhogy komoly ebédek vannak ám nálunk! Nagyon szereti a hasát (így nem csoda, hogy 7,5 kg). A legjobb, hogy már lehet vele "beszélgetni" és nagyon hamar rájön dolgokra, amit én nem is hittem volna korábban. Még csak 5 hónapos, de csibész. Például amikor meghúzza a hajam, tetszik neki, hogy azt mondom "au", ezért tovább húzigálja és kacag rajtam. Egy-két nap alatt megtanulta, mit kell csinálni evés közben, mikor mondjuk, hogy "á" és ami a legmeglepőbb, hallgat a nevére. Kipróbáltam azonos hangsúllyal más hasonló szavakat is, de csak az Emmára figyel fel. Ma pedig az eddigi legaranyosabb dolog történt: kicsit savanyú alma miatt fintorgott, mint mikor citromba harap az ember. Ezen mi nevettünk, ő erre rájött, és azonnal összekapcsolta a két dolgot és attól kezdve ismételgette, hogy megnevettessen. Ebben két dolog is döbbenetes volt számomra: az egyik, hogy minderre rájött, a másik pedig az ilyen zsenge korban már jelentkező tetszeni vágyás a szülők felé. Tudom, hogy a babák fejlődésekor sokkal látványosabb, amikor megfordulnak, felülnek vagy járni kezdenek, de nekem ezek a dolgok tetszenek a legjobban, amikor észreveszem, hogy a saját eszével már kombinálni tud. Imádnivaló! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsiemma.blog.hu/api/trackback/id/tr982711183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása